Ahhoz, hogy finom lekvárt főzz be, nem elég a jó minőségű gyümölcs és cukor, a citromlé sem hiányozhat az alapreceptből. A The Kitchn szakemberei szerint ugyanis a citrom sok áldásos hatással bír, amitől a lekvárunk igazi lekvárrá válik.
A trükk pedig nem más, mint hogy a citrom savas PH-ja segíti a gyümölcsös-cukros egyvelegünk gélesedését, ezáltal válik a lekvárunk igazán finoman kenhetővé azon a bizonyos vajas kenyéren.
A szakemberek szerint semmiképp sem friss citrom kifacsart levét használj, mert elég rizikós: ha nem elég nagy a facsart citrom levünk savtartalma, akkor a befőzés is sikertelen lehet. Vegyél inkább a boltban kész citromlevet, ami garantált savtartalommal bír, így nem kell idegeskedni, hogy a lekvárod nem lesz tökéletes. Hajrá!
Olvass még befőzés témában:
(Nyitó kép: getty)