3 végtelenül egyszerű tortakrém nyári gyümölccsel

K.G. | 2020. Május 29.
Tortát sütni bármikor jó ötlet, nem kell hozzá születésnap sem, főleg most, hogy hamarosan tele leszünk nyári gyümölcsökkel.

A nyár tortakrémek szempontjából nagy ajándék, lecserélhetjük a hervasztó fagyasztott gyümölcsöket frissekre, és nem kell mindent csokisan sem csinálni, mert az ízek kavalkádja vár ránk. A torta alapja, a piskóta, de választhatsz akár kekszes, sütés nélküli alapot is, vagy követheted az én példámat, aki minden tortát brownie alappal készítek, mert úgy szeretik a gyerekeim. 

Nézd, hogyan készíti Jamie Oliver a piskótát:

A torta lényege úgysem a tésztája, hanem a túlcsorduló tortakrém, amiből annyit kell a piskotarétegre pakolni, amennyit nem szégyellünk. Hoztam három olyan tortakrémet, melyet nyári gyümölcsökkel, nagyon egyszerűen elkészíthetsz.

Habkönnyű málnás tortakrém

A málnás tortakrém lehet epres, ribizlis, cseresznyés, bármire lecserélheted benne a málnát, ahogy kedved tartja. 

Hozzávalók:

Elkészítés: A mascarponét, habtejszínt és cukrot magas fokozaton keverd addig a ropotgéppel, amíg egynemű, sűrű krémet kapsz, majd laza mozdulatokkal kavard össze a málnával. 

Légiesen barackos tortakrém

Ha még egyszerűbb tortakrémre vágysz, akkor ez a barackos a barátod lesz. Itt nem is kell összekeverni a gyümölcsökkel a krémet, csak rászórni a torta tetejére, amikor már elkészült krémestül a tortád.

Hozzávalók a gyümölcsös részhez:

A nyári gyümölcsökből egyszerű tortakrémet készíteni (Kép: Unsplash)

Hozzávalók a tortakrémhez:

A krémet robotgéppel keverd sűrűre, kend a piskótára és pakold meg a gyümölcsökkel. Gyönyörű torta lesz az eredmény.

Maracujás tortakrém, az egzotikus gyümölcsök kedvelőinek

Ha nem vagy oda annyira a hazai gyümölcsökért, akkor nyugodtan használj a tortakrémhez egzotikus gyümölcsöket, például ez a maracujás verzió igazán különleges ízélményt ad majd.

Hozzávalók:

Verd fel a habtejszínt keményre két evőkanál juharsziruppal forgasd össze, közben egy másik tálban keverd el a maracuja húsát keverd el két evőkanál juharsziruppal. A tortalapra menjen egy réteg hab, rá a maracujás juharszirup, majd újabb réteg hab. Könnyebben még sosem született torta.

Források: Real Food, Kitchn, Saga

Ha a sok tortakrém után egy kis sósra vágysz:

Exit mobile version