A nyár tortakrémek szempontjából nagy ajándék, lecserélhetjük a hervasztó fagyasztott gyümölcsöket frissekre, és nem kell mindent csokisan sem csinálni, mert az ízek kavalkádja vár ránk. A torta alapja, a piskóta, de választhatsz akár kekszes, sütés nélküli alapot is, vagy követheted az én példámat, aki minden tortát brownie alappal készítek, mert úgy szeretik a gyerekeim.
Nézd, hogyan készíti Jamie Oliver a piskótát:
A torta lényege úgysem a tésztája, hanem a túlcsorduló tortakrém, amiből annyit kell a piskotarétegre pakolni, amennyit nem szégyellünk. Hoztam három olyan tortakrémet, melyet nyári gyümölcsökkel, nagyon egyszerűen elkészíthetsz.
Habkönnyű málnás tortakrém
A málnás tortakrém lehet epres, ribizlis, cseresznyés, bármire lecserélheted benne a málnát, ahogy kedved tartja.
Hozzávalók:
- 200 gramm mascarpone
- 400 ml habtejszín
- 6 evőkanál porcukor
- 400 gramm málna
Elkészítés: A mascarponét, habtejszínt és cukrot magas fokozaton keverd addig a ropotgéppel, amíg egynemű, sűrű krémet kapsz, majd laza mozdulatokkal kavard össze a málnával.
Légiesen barackos tortakrém
Ha még egyszerűbb tortakrémre vágysz, akkor ez a barackos a barátod lesz. Itt nem is kell összekeverni a gyümölcsökkel a krémet, csak rászórni a torta tetejére, amikor már elkészült krémestül a tortád.
Hozzávalók a gyümölcsös részhez:
- 2 darab őszibarack vékony szeletekre vágva
- 1 darab sárgabarack vékony szeletekre vágva
- ½ bögre eper
- ½ bögre szeder
Hozzávalók a tortakrémhez:
- 2 bögre magas zsírtartalmú állati tejszín
- ½ bögre tejföl
- ¼ bögre porcukor
- egy csipet só
A krémet robotgéppel keverd sűrűre, kend a piskótára és pakold meg a gyümölcsökkel. Gyönyörű torta lesz az eredmény.
Maracujás tortakrém, az egzotikus gyümölcsök kedvelőinek
Ha nem vagy oda annyira a hazai gyümölcsökért, akkor nyugodtan használj a tortakrémhez egzotikus gyümölcsöket, például ez a maracujás verzió igazán különleges ízélményt ad majd.
Hozzávalók:
- 6 darab érett maracuja
- 400 ml habtejszín
- 4 evőkanál juharszirup
Verd fel a habtejszínt keményre két evőkanál juharsziruppal forgasd össze, közben egy másik tálban keverd el a maracuja húsát keverd el két evőkanál juharsziruppal. A tortalapra menjen egy réteg hab, rá a maracujás juharszirup, majd újabb réteg hab. Könnyebben még sosem született torta.
Források: Real Food, Kitchn, Saga