A bevásárlásból hazatérve sokan nem igazán gondoljuk át, hogy mit hová tegyünk, és a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt egyszerűen fogjuk, és csak bepakoljuk a hűtőszekrényünk zöldséges/gyümölcsös rekeszébe. Nem biztos, hogy ez mindig jó ötlet, ugyanis a hűtő hatással lehet a vásárolt termék ízére/állagára, és nem mindig pozitív értelemben. A Feeding a family on £1 a day (Etessük meg a családot napi 1 fontból) Facebook csoport osztott meg egy ábrát arról, hogy melyek azok a gyümölcsök és zöldségek, amiket jobb hűtőbe tennünk, és melyek azok, amiket nem, és az általuk megosztott információkra sokan rácsodálkoztak. Legfőképpen arra, hogy azt javasolták: ne tegyük az uborkát a hűtőbe – írta meg a mirror.
„KI AZ, AKI NEM TESZI HŰTŐBE AZ UBORKÁT” – írta egy lesokkolt emoji kíséretében az egyik megdöbbent kommentelő csupa nagy betűvel. Ha az uborka szintjét nem is érte el, azért azon is sokan csodálkoztak, hogy az ábra szerint a paprikának sem a hűtőben a helye. Bár a krumpli helyzete egyértelműbbnek tűnik, még ez esetben is akadtak hűtőpártiak: egy nő például amellett érvelt, hogy ha nem teszi hűtőbe a burgonyát, nála hamar csírázni kezd, de lehűtött állapotban ez nem következik be. Többen megvédték az alma hűtőben való tárolását is, mondván lehűtve hónapokig fogyasztható marad, sőt a banánhűtők táborából is kerültek elő, akik szerint a gyümölcs hűtött állapotban akár másfél hétig is fogyasztható állapotú marad.