Készítsd el otthon! Így készül a strandos lángos

Bodrogi Eszter | 2020. Június 10.
Olyan finom, és olyan könnyű elkészíteni, hogy szinte függőséget okoz. A sajtos, tejfölös, vagy a fokhagymás a kedvenced?

Annak ellenére, hogy lángos sütni nem nagy ördöngösség, a lángosos bódékban mégis képesek néha elrontani. Pedig egy friss, forró lángosnál semmi nem finomabb, és nem csak a strandon kötelező, de például a szombati piacozáskor is. 

 

 

Pár fontos szabály:

Hozzávalók 4 db nagy lángoshoz:

A sütéshez::

A tetejére:

A jó lángos ropogós, és nagyon puha egyszerre. (Fotó: GettyImages.com)

Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, és keverjük bele a kockacukrot is. Hagyjuk felfutni. Közben a liszteket tegyük egy mély tálba, majd keverjük bele a sót is. Adjuk hozzá apródonként az élesztős tejet, majd nagyon alaposan dagasszuk ki. Vékonyan olajozzuk be, takarjuk le, és hagyjuk langyos helyen  hagyjuk duplájára kelni. A megkelt tésztát osszuk négy részre, formáljunk belőle olajos kézzel gombócokat, és amíg az olajat felforrósítjuk, hagyjuk pihenni. Amikor az olaj jó, kézzel nyújtsuk ki a lángosokat, majd egyesével süssük ki úgy, hogy félidőben megfordítjuk. Konyhai papírtörlőn csepegtessük le, majd azonnal kenjük be fokhagymával, vagy tejföllel, esetleg mindkettővel, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Strandra menni nem csak a lángos miatt érdemes!

Exit mobile version