Gasztro

Hatalmas az öröm, kétkilós vargányát talált

Most éri meg gombázni, hiszen a nagy esők miatt bőven lehet találni gombát az erdőkben. Erre jött rá a 29 éves Németh Márk is akkor, amikor egy kétkilós vargányára lelt a Bükkben.

Németh Márk már egy hete szedte a gombát a Bükkben, amikor rátalált a szerencse. A látványos gigagomba a cseres erdőkben került a kosárba a reggeli órák során. Az eső utáni melegebb időben a gombatermés óriásira nőtt a természetben, a közösségi oldalak pedig teli vannak a szép gombafogásokról vagy irgalmatlan mennyiségű leszedett gombáról készült képekkel.

Egy méretes vargánya (fotó: Pixabay)

Egy méretes vargánya (fotó: Pixabay)

Németh Márk Borsodszentgyörgy határában gombázott, ami az egyik hobbija már hétéves kora óta. Szerda hajnali öt órakor indult el, és hétkor lelt rá a páratlan példányra. A legtöbb gombát az elmúlt héten a bükkösökben szedte, azonban a kétkilós vargányát a cseresekben fedezte fel. A fotókat a nagy fogásról a 24.hu cikkében lehet megcsodálni.

Meghoztuk a kedved a gombás ételekhez? Jöjjenek a receptek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top