Az édesburgonya egyre népszerűbb alapanyag, édeskés íze nagyon jól kombinálható fűszerekkel, más ízekkel, de önmagában is megállja a helyét.
Az egészségünk miatt is érdemes fogyasztani, mert C, B1, B2, B6, és E vitaminokat tartalmaz és ásványi anyagok közül megtalálható benne: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink. A fehérje-összetétele pedig a tojáséhoz hasonló.
Lassú felszívódása miatt fogyókúrázóknak is ajánlják – bár nem tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a hagyományos krumpli –, jó hatással van a bélrendszerre, erősíti az immunrendszert, és megelőzhető vele a daganatos sejtek kialakulása.
Isteni krémleves főzhető az édesburgonyából, az elkészítése pedig pofonegyszerű: a kockára vágott édesburgonyát megfőzöm, a többi összetevővel összturmixolom, majd még egyszer felforralom.
Az édesburgonya-krémleves hozzávalóit megtalálod a Gingercat blogon.