nlc.hu
Gasztro

Zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel

Isteni zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel

Használd ki, hogy most olyan frissek és zsengék a zöldségek: készíts főzeléket!

Főzeléket nem csak akkor érdemes készíteni, amikor nincs jobb ötletünk. Használjuk ki, hogy most rengeteg friss, zsenge zöldség érhető el, és egy nagyon finom fogás lesz a végeredmény.

A Rupáner-konyha egy zsenge idényfőzeléket ajánl, amelyhez az amerikaiak nagy klasszikusát, a corn dogot készíti el, ráadásul sajtosan.

Zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel

Zsenge idényfőzelék kukoricabundás virslivel (Fotó: Rupáner-konyha)

Hozzávalók:

(2,5 dl-es bögre a mérce)

A főzelékhez:

  • 2 kisebb fej karalábé (150-200 g)
  • 4 szál újhagyma
  • 2 közepes újburgonya
  • 4 szál zsenge sárgarépa
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • pici bors

A corn doghoz:

  • 5-6 jó minőségű virsli (például juhbeles, roppanós)
  • 1 csomag (10-12 db) szeletelt Trappista vagy Edami sajt (Nem lapka!)
  • 1 tojás
  • fél bögre finomliszt (6 dkg)
  • fél bögre kukoricaliszt (6 dkg)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • fél teáskanál só

A kukoricabundás virslivel tálalt zsenge idényfőzelék elkészítését megtalálod a Rupáner-konyha blogon.

Még több főzelék recept az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top