Gasztro

Sajnálnánk megenni, annyira szépek ezek a pitecsodák

Éreztétek már azt egy torta felvágása előtti pillanatban, hogy vérzik a szívetek, mert fel kell vágni? Ezekre a sütikre is igaz ez.

Akik hozzám hasonlóan kedvelik a szimmetriát és a szabályos geometriai alakzatokat, azokat biztosan el fogják varázsolni Laoren Ko csodálatos süteményei. És akkor a minden biztonnyal fenséges ízükrűl még szó sem volt.

Lauren Ko autodidakta módon tanulta meg a pitekészítés fortélyait, és mondhatjuk, hogy művészi szintre fejlesztette magát e téren. A korábban menedzserasszisztensként dolgozó fiatal nő teljesen véletlenül csöppent bele a sütik világába. Látott egy képet az interneten egy gyönyörű pitéről, és elhatározta, hogy ő maga is megpróbálja elkészíteni, azt azonban nem sejtette, hogy a dolog az egész életét megváltoztatja. Miután kisült az első pitéje 2016-ban, szenvedélyes rajongója lett a süteménykészítésnek. 2017-ben aztán elindította Instagram-oldalát, ami rögtön üstökösként kezdett szárnyalni.

Ma már több mint háromszázezer követője van, és a sütés teljes mértékben kitölti az életét. Honlapjára olyan hírességek is felfigyeltek már, mint Oprah vagy éppen Martha Stewart. És bár pitéi mind ehetőek, Ko azt mondja, számára a design, az új formák megalkotása az, ami készítésükkor az igazi kihívást és örömöt jelenti. Tökéletesen szabályos kreációival pedig lehetetlen betelni, a nézegetésük igazi vizuálorgazmus.

via

Gyönyörű ételköltemények itt is vannak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top