nlc.hu
Gasztro

A legbizarrabb cukorkák

Skorpiós nyalókától a gumibaconig – a legbizarrabb cukorkák

Vannak köztük, melyek csupán küllemükben, mások ízesítésükben tűnnek oylannak, amit nem biztos, hogy megkóstolnánk... A világ legbizarrabb cukorkái következnek.

Skorpiós nyalóka

Banán, alma, eper és kék áfonya ízben kaphatók ezek a nyalókák, melyeknek a belsejében azonban nem rágógumi van, hanem egy valódi skorpió. Megnyugtató tény azonban, hogy az ízeltlábúak a tövisük és a mérgük nélkül kerülnek a nyalókákba. 

Skorpiós nyalóka

Skorpiós nyalóka (Fotó: Amazon)

Életnagyságú gumicukor-kígyó

Mintegy 2 méter hosszú és több mint 10 kiló súlyú ez az életnagyságú gumicukor-kígyó. 125 dollárért, vagyis nagyjából 35 ezer forintért vesztegetik, viszont legalább eltart egy darabig. Bár az kérdéses, hogy mennyire nevezhető higiénikusnak…

Életnagyságú gumicukor-kígyó

Életnagyságú gumicukor-kígyó (Fotó: Amazon)

Gumibacon

Küllemében szeletelt baconszalonnát utánoz, méghozzá egészen meggyőzően ez a gumicukor, az íze azonban nem baconös, hanem epres.

Gumibacon

Gumibacon (Fotó: Amazon)

Koffeines juharszirupos-baconös nyalóka

Valóban bacon íze van azonban ennek a kanadai nyalókának, melyet juharsziruppal bolondítottak még meg. A nyalánkság ráadásul olyan koffeintartalommal rendelkezik, hogy az elfogyasztása felér azzal, mintha megittál volna egy energiaitalt.

Koffeines juharszirupos-baconös nyalóka (Fotó: Amazon)

Koffeines juharszirupos-baconös nyalóka (Fotó: Amazon)

Világító bogaras gumicukor

A bogár formájú gumicukor mellé egy csipeszt is mellékelnek, amivel megragadva a cukorkák kivilágíthatók, ha valaki éppen erre vágyna.

Világító bogaras gumicukor

Világító bogaras gumicukor (Fotó: Typetive.com)

Csótányos gumicukor

A csótányos gumicukor kinézete meglehetősen realisztikus… Az íze viszont szerencsére legalább nem az, ugyanis nem csótány, hanem kóla ízesítésű. Színben az is stimmel.

Csótányos gumicukor

Csótányos gumicukor (Fotó: CandyWarehouse)

Pézsmapálcika

A babarózsaszín, pézsma ízű pálcika Ausztráliában és Új-Zélandon népszerű édesség, csak a Woolworths áruházlánc évente 24 millió csomaggal értékesít belőle. Küllemében nem is tűnik különösebben extrémnek, és az ízesítése is csak akkor, ha tudjuk, hogy az elsősorban parfümök összetevőjeként ismert pézsmát (más néven mósuszt) a pézsmaszarvasfélék hímjei termelik a prosztatájukban. A nyalánkság készítéséhez egyébként nem ezt az anyagot használják, csupán imitálják az ízt.

Pézsmapálcika

Pézsmapálcika (Fotó: Wikipedia)

Még több bizarr étel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top