nlc.hu
Gasztro
Őszi almatorta

Mennyei őszi almatorta, amit imádni fog a család!

Ezzel a puha, légies almatortával learathatod a babérokat. Ráadásul végtelenül egyszerű elkészíteni.

Almás és fahéjas is ez a torta, ami már eleve garantálja a sikerét. Az első harapás biztosan levesz a lábadról, főleg, ha belegondolsz, hogy fél óra alatt dobtad össze az almatortát.

Tippek az almatortához

  1. Bármilyen almát használhatsz hozzá, ősszel van választék bőven. Csak meghámozod, felkockázod és kész.
  2. Mindig a száraz hozzávalókat keverd össze először.
  3. Sütés előtt szórj rá fahéjas cukrot elkeverve egy kevés olvasztott vajjal, így lesz tökéletes az almatorta.

Mennyei őszi almatorta

Egyszerű és puha almatorta

Készítsd el a mennyei almatortát! (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

  • 210 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 150 gramm cukor
  • 1 nagy alma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 120 ml olaj
  • 120 ml görög joghurt

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és cukrot, majd hozzáadjuk a felkockázott almát és könnyedén összeforgatjuk. Másik tálban elkeverjük a tojásokat a vaníliával, olajjal és joghurttal, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk az egészet. Nem kell hozzá habverő, nem tesz jót a tésztának, ha túlkeverjük. Elkészítjük a fahéjas szórást is a tetejére: 50 gramm cukrot egy evőkanál fahéjjal és ugyanennyi olvasztott vajjal morzsásra keverünk, ezzel szórjuk meg sütés előtt a tésztát. Betoljuk a sütőbe és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük az almatortát.

via

Egyszerű desszertek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top