
Az alma az ősz királynője, egyértelmű, hogy annyiféle süteménybe bele kell sütni, amennyire nem szégyelljük. Az egyik legegyszerűbb, és legfinomabb elkészítési módja, amikor palacsintatésztához adjuk a reszelt almát, majd bezsebeljük a család dicséretét az almás palacsintáért.
Almás palacsinta, ahogy a nagyi készíti
A nagymamák egyik alap szakácskönyve volt – és átadták szerencsére az unokáknak is – a Horváth Ilona receptjeit tartalmazó könyv, amely már lapjaira hullik, de még mindig gyakran nyúlunk vissza hozzá segítségért. Az ő almás palacsintája verhetetlen és érdemes elmenteni az utókornak.

Az almás palacsinta kötelező ősszel (Kép: Pexels)
Hozzávalók (12 palacsintához):
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 0,5 liter tej
- csipet só
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dkg alma
Elkészítése:
Habverővel jó alaposan összedolgozzuk a palacsintatésztát. Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztához keverjük és kis palacsintákat sütünk belőle. Ha még profibb almás palacsintát szeretnénk, akkor a palacsintatésztát úgy készítjük, hogy a tojásfehérjéket külön keményre verjük és a habot óvatosan beleforgatjuk az almás tésztába. Süthetünk rendes méretű palacsintákat is belőle, de akkor vastagabbra kell hagyni a tésztáját. A legjobb úgy az almás palacsinta, ha baracklekvárt kenünk rá és meghintjük porcukorral.