A francia konyha megújítójaként tekintettek a 92 évesen elhunyt legendás francia séfre, Pierre Troisgros-ra. ALyon közelében fekvő Roanne-ban éttermet vezető Troisgros 1928-ban született Chalon-sur-Saone-ban és mások mellett párizsi sztárszakácsoktól sajátította el a mesterséget. Az 1950-es években tért vissza Dél-Franciaországba, ahol édesapjával és testvérével családi szállodájukban dolgozott, ahol hamarosan elnyerte első Michelin-csillagát. A másodikat tíz évvel később, 1968-ban érdemelte ki.
Trosigros a francia Nouvelle Cuisine egyik jelentős képviselője volt, csakúgy, mint Paul Bocuse.
Egy óriás volt, ugyanolyan, mint Paul Bocuse, akivel forradalmasította a konyhát
– írta Twitter-üzenetében a Michelin-kalauz.
A roanne-i étterem több mint 50 év után is megőrizte három Michelin-csillagát, és még mindig a család kezében van. Egy kávézó és egy vendégház is tartozik hozzá.