A bolti melegszendvicskrémekkel az egyik gond az, hogy mind ugyanolyan ízű – leginkább csak sós –, a másik pedig, hogy tele vannak felesleges adalékanyagokkal, tartósítószerrel. Pedig a melegszendvics az egyik legjobb dolog, ami a vacsorával történhet, főleg a hűvös őszi estéken, úgyhogy hoztunk három olyan melegszendvicskrémet, amit pár perc alatt össze tudsz magadnak dobni otthon, és amitől soha többé nem lesz unalmas a melegszendvics vacsorára.
Mascarponés-sonkás
Hozzávalók:
- 15 dkg sonka
- 15 dkg mascarpone
- 2 db főtt tojás
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál bazsalikom
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Vágd apróra a sonkát és főtt tojásokat, egy másik tálban keverd össze a mascarponét a majonézzel, bazsalikommal, mustárral, majd öntsd bele a sonkás tojásos keveréket és add hozzá a reszelt sajtot. Lehet trappista vagy gouda, amelyiket szereted, sőt, füstölt sajttal is mennyei krémet kapsz.
Tipp
Ha igazán finom melegszendvicset szeretnél, akkor vajjal kend meg a kenyér mindkét felét és sütőben süsd meg a krémmel együtt.
Zöldséges-sajtos
Hozzávalók:
- 1 db lila hagyma
- 1 sárgarépa
- 4 db gomba
- 20 dkg krémsajt
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát vágd apró kockákra – vagy aprítógépben pépesíteni is jó ötlet –, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg. Ezután tedd hozzá a sárgarépát reszelve, és a gombát apróra vágva, pár percig hagyd pirulni. Még a tűzön tedd hozzá a krémsajtot, hagyd felforrósodni, és már kész is van a melegszendvicskrémed.
Tipp
Még melegen kend meg a krémmel a pirítóst, és szórj a tetejére friss petrezselymet.
Olaszos-paradicsomos
Hozzávalók:
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon. Nem kell neki sok idő, elég egy perc a tűzön, és máris adhatod hozzá a paradicsomot, sót és cukrot. Közepes lángon főzd 10 percig, és már kenheted is a kenyérre.
Tipp
Fűszerezheted oregánóval, bazsalikommal és majorannával is, hogy még ízesebb legyen a melegszendvicskrém.