nlc.hu
Gasztro
Melegszendvicskrém receptek

Nem lesz többé unalmas a vacsora: 3 krémet mutatunk a melegszendvicshez

Egy jó melegszendvics vacsorára? Ne vedd meg a bolti krémeket hozzá, inkább készíts otthon sokkal finomabbat!

A bolti melegszendvicskrémekkel az egyik gond az, hogy mind ugyanolyan ízű – leginkább csak sós –, a másik pedig, hogy tele vannak felesleges adalékanyagokkal, tartósítószerrel. Pedig a melegszendvics az egyik legjobb dolog, ami a vacsorával történhet, főleg a hűvös őszi estéken, úgyhogy hoztunk három olyan melegszendvicskrémet, amit pár perc alatt össze tudsz magadnak dobni otthon, és amitől soha többé nem lesz unalmas a melegszendvics vacsorára.

Mascarponés-sonkás

Hozzávalók:

  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 db főtt tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 10 dkg sajt
3 melegszendvicskrém vacsorára

A mascarponés melegszendvicskrém isteni lesz megsütve (Kép: Unsplash)

Elkészítése:

Vágd apróra a sonkát és főtt tojásokat, egy másik tálban keverd össze a mascarponét a majonézzel, bazsalikommal, mustárral, majd öntsd bele a sonkás tojásos keveréket és add hozzá a reszelt sajtot. Lehet trappista vagy gouda, amelyiket szereted, sőt, füstölt sajttal is mennyei krémet kapsz.

Tipp

Ha igazán finom melegszendvicset szeretnél, akkor vajjal kend meg a kenyér mindkét felét és sütőben süsd meg a krémmel együtt.

Zöldséges-sajtos

Hozzávalók:

  • 1 db lila hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 4 db gomba
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
Kszítsd el ezt a három melegszendvicskrémet

A melegszendvics jó ötlet vacsorára (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A hagymát vágd apró kockákra – vagy aprítógépben pépesíteni is jó ötlet –, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg. Ezután tedd hozzá a sárgarépát reszelve, és a gombát apróra vágva, pár percig hagyd pirulni. Még a tűzön tedd hozzá a krémsajtot, hagyd felforrósodni, és már kész is van a melegszendvicskrémed.

Tipp

Még melegen kend meg a krémmel a pirítóst, és szórj a tetejére friss petrezselymet.

Olaszos-paradicsomos

Hozzávalók:

  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál olívaolaj
3 melegszendvics vacsorára

Az olaszos krémet eheted sült sajtos kenyér mellé, vagy rásütve a melegszendvicsre (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, majd serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon. Nem kell neki sok idő, elég egy perc a tűzön, és máris adhatod hozzá a paradicsomot, sót és cukrot. Közepes lángon főzd 10 percig, és már kenheted is a kenyérre.

Tipp

Fűszerezheted oregánóval, bazsalikommal és majorannával is, hogy még ízesebb legyen a melegszendvicskrém.

Még több ötlet vacsorára:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top