Gasztro

Magyar versenyzőért is szoríthatunk a Bocuse d’Or európai döntőjén

Pénteken drukkolj te is a magyar versenyzőnek a világ legismertebb séfversenyének európai döntőjén!

Október 15-16-án rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn, és ahol hazánkat

a budapesti döntő győztese, a Babel Étterem egykori séfje, Veres István képviseli. Érte pénteken kell majd szurkolni.

A Saku Suurhallban rendezett kétnapos verseny célja, hogy kiválassza a tíz legjobb séfet, aki bekerül a 2021 júniusában, Lyonban tartott világdöntő mezőnyébe. A Covid-19 miatt bevezetett korlátozások hatására az idei program másképpen alakul: a tervezett 20 indulóból végül 16 ország képviselői zárt ajtók mögött mérhetik össze tudásukat, a közönség részvétele nélkül, kizárólag a szakmai zsűri jelenlétében.

A saját csapatukkal induló résztvevők kiváló képességeik mellett esztétikai érzékükkel, egyediségükkel és kreativitásukkal győzhetik meg a bírákat.  A kétnapos kihívás után a zsűrire legnagyobb hatást gyakorló 10 nemzet képviselői jutnak be a végső döntőbe.

A zsűriben helyet kapott Széll Tamás, Michelin-csillagos séf is, aki 2012-ben elsőként képviselte Magyarországot a rangos világverseny döntőjén, majd 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett kontinentális döntőjét.

Veres István (Fotó: Facebook / Babel Budapest)

Veres István (Fotó: Facebook / Babel Budapest)

A Bocuse d’Or Europe 2020 online közvetítését a FineDiningLovers oldalán lehet követni.

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top