Sztárok

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét

Kiváló versenyzéssel Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét szerda délután, Budapesten.

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét szerda délután. A végig hihetetlenül összeszedetten, a rá jellemző már-már komor arckifejezéssel főző Széll a norvég és svéd versenyző előtt diadalmaskodott ételkölteményével. A kötelező alapanyag kecsege és szarvasborjúhús volt.

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

Az európai döntőn húsz ország legjobb séfjei közül választják ki azt a 11-et, aki indulhat a 2017-es lyoni világdöntőn.

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

Széll nagyon meglepődött saját győzelmén, mert előzetesen a harmadik helyre várták. Norvégia második és Svédország harmadik helye után úgy gondolta, hogy a dán csapat győz. 

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

Széll Tamás az eredményhirdetés azt nyilatkozta, úgy érezte, jól sikerült minden, de az első helyezésre egyáltalán nem számított, skandináv győzelmet várt. 

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét

A versenyre négy és fél hónapot készült ami alatt nem is dolgozott a Michelin-csillagos Onyx étteremben. Nyáron kicsit pihenni fog, augusztustól pedig a jövő évi, lyoni világdöntőre készül. Főzés közben különösebben nem zavarta a körülötte lévő sok rajongó, az elején a fotósok, operatőrök kicsit zavaróak voltak, de aztán ettől is el tudott tekinteni. A fél méteres biztonsági távolságot nem tartották be, egyszer meg is lökték őt.

További cikkeink a Bocuse d’Orról és magyar győzteséről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top