Gasztro

Gyöngyszem Kapolcson, a Hazai Provence

A Caféblog bloggere egy igazi gyöngyszemet fedezett fel a Balatonnál.
Gyöngyszem Kapolcson, a Hazai Provence

Különleges felfedezéséről ír MaiMóni, a Caféblog bloggere.

Azt hittem, ismerem a Balaton-felvidéket, hiszen kocsival sokat bolyongtam a kis falvak útjain, de most, hogy túrázunk a hegyeken, új perspektívából látom a tájat. Azt is el kell mondanom, hogy a táj felfedezését mindig valamilyen étterem felfedezése is követi, egy jó ebéddel szoktuk megkoronázni a fárasztó túrát. Keresem, és szépen feljegyzem magamnak a télen is nyitvatartó balatoni, vagy Balatonhoz közeli helyeket, nem titkolt szándékom, hogy egy posztban összegyűjtve megosszam majd veletek – írja.

A kapolcsi Hazai Provence nevű panzióban, pontosabban az abban működő 84 Bisztróban jártak. „A bisztróról annyit tudtunk, hogy az az Árkosi Erika főz benne, aki annak idején Tapolcán a Pura Vidában, illetve később Keszthelyen a Pura Vida Portban, és ez nekünk pont elég is volt, hiszen azt tudtuk, hogy Erika főztjében nem fogunk csalódni. Vele kapcsolatban egyébként sosem tudok megfeledkezni arról, hogy előző foglalkozása légtornász, férje késdobáló volt, cirkuszos dinasztiából származik – és tett néhány kört a világban, mielőtt második férjével, Árkosi Attilával Spanyolországból visszatértek Magyarországra, Zalahalápra. Előbb panziót, majd éttermet nyitottak.”

A teljes beszámolót MaiMóni Caféblogján olvashatod. 

(Kiemelt kép: MaiMóni)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top