Gasztro

Véletlenül lenyelte a kifogott halat egy halász, majdnem belehalt

Nem direkt vicceskedtünk a címmel, tényleg ez történt!
Kifogott, lenyelt hal

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy egyiptomi halászt, akinek azonnali beavatkozásra volt szüksége. A művelet során eltávolították a torkán akadt egész, frissen kifogott, sőt: még élő halat. Az akkor már ájult, 40 éves férfi szerencsésen túlélte a műveletet, jól van. A hal sorsáról sajnos nincs további hír.

Hogy került oda a hal? Hogyhogy még élt? Mi folyik Egyiptomban? Mind adekvát és jogos kérdés. Sajnos a teljes igazságot mi sem tudjuk, de azért valamennyire rekonstruálhatóak az események a LADBible beszámolójának hála. Úgy tűnik, a halász (vagy sima horgász – ez sem derül ki) „hagyományos” módon fogta ki a halat, ekkor azonban észrevette, hogy a közelben úszkál még egy. A kifogott példányt addig nem tudta hova tenni, így hirtelen ötlettől vezérelve a szájába vette azt. A hal azonban addig vergődött, amíg valahogy a férfi szájában nem találta magát, aki a meglepődöttségében egyszerűen lenyelte.

Persze nem sikerült, a hal a nyelőcsövén akadt, eltorlaszolva a légcsövét is, a halász éppen hogy levegőhöz jutott, ám így is elájult. Az őt kezelő orvos azt mondta, tényleg egy-két percen múlt a férfi élete. A hal még élt, amikor eltávolította. A fenti linken látható az erről készült lúdbőrös videó.

Tanulság? Magunk sem tudjuk. 2020 van, szóval egy ilyen híren már meg sem lepődünk. Maradjunk tehát annyiban, hogy ne vegyétek a szátokba a halat, ha kifogtátok.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top