

A karantén idején rengetegen kezdtek kovásznevelésbe, majd kovászos kenyér sütésébe. Ám a kezdeti lelkesedés sokaknál alábbhagyott, és idejük sincs kovászos kenyeret sütni.
Nekik lehet jó választás ennek a hagymás-rozmaringos teljes kiőrlésű tönkölycipónak a receptje, amelyet a Kis Gabi receptkönyve blogon tettek közzé. Ez a recept ugyanis öregtésztát, egy túlkelt tésztát használ a kenyérhez.
Hozzávalók az öregtésztához:
- 50 dkg kenyérliszt
- 3 dl víz
- fél teáskanál só
- 1 dkg friss élesztő (szárítottból kb. 3 gramm)
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, kelt tésztát csinálunk, majd 4-5 órára a konyhapulton felejtjük. Aztán betesszük a hűtőbe, másnap pedig már használhatjuk is. Sőt, még a negyedik napon is működik. Használat előtt gyúrjuk össze, úgy mérjük a kellő mennyiséget.
A hagymás-rozmaringos teljes kiőrlésű tönkölycipó receptjét megtalálod a Kis Gabi receptkönyve blogon.