Lassan itt a tél, és ezzel elérkezett az alma szezonja is. Akinek nagyobb kamrája van, vagy kertes házban lakik, nagyobb mennyiséget is betárolhat. Ám sokszor kellemetlen meglepetés érhet minket, és azzal szembesülünk, hogy a gyümölcs megfonnyad, rothadt lesz.
A téli alma valójában hosszú ideig eláll, ha megfelelően van tárolva. A romlásnak két fő oka van: ha zúzódás keletkezik a gyümölcsön, és ha egy másik, rothadásnak indult almával érintkezik, akkor könnyen az összes megfonnyadhat.
A megoldás pofonegyszerű: minden egyes almát tekerjünk körbe barna csomagolópapírral (nátronpapír), még mielőtt megmosnánk őket. Így a héjaik nem érintkeznek, és az esetleges rothadás sem terjed tovább.
Ha nagy mennyiségű almához jutottunk, és nem tudunk vele mit kezdeni, akkor le is lehet fagyasztani, akár egyben, akár szeletelve.