nlc.hu
Gasztro

Itt a szülésindító hamburger

Itt a hamburger, amitől a terhes nők korábban szülnek!

Egy minnesotai étterem iszonyatosan népszerű a terhességük utolsó napjaiban/heteiben járó nők körében, ugyanis az egyik hamburgerükről az a legenda terjedt el, hogy aki ilyet eszik, annak 24 órán belül megszületik a babája.

A terhesség az utolsó napokban/hetekben már különösen megterhelő tud lenni, így nem csoda, hogy vannak, akik nagyon szeretnének már túl lenni rajta, hogy végre már a kezükben foghassák a babájukat. A Minnesota városában található The Suburban étterem rendkívül népszerű lett a körükben az utóbbi időben, ugyanis az étlapjukon szerepel egy hamburger, amit nemes egyszerűséggel úgy hívnak, hogy a szülésprovokátor – írja az odditycentral.com.

A burger története még tavaly áprilisban kezdődött, amikor az étterem séfje, Enrique újfajta burgerekkel kísérletezett, mert benevezett egy burgerkészítő versenyre. Besegített neki az étterem társtulajdonosa, Kelsey Quarberg is, akinek akkor kilenc napja volt hátra a szüléséig. A nő megkívánta és megette az egyik elkészült kísérleti burgert, és hét órával később már kint is volt a babája. Enrique emiatt az ételt szülésprovokátornak nevezte el, és a burger-versenyen végül a harmadik helyet sikerült megszereznie vele, emiatt pedig az étterem menüjére is felkerülhetett. A név miatt sok vendég figyelme fennakadt az ételen, de miután újra megtörtént, hogy egy szülésprovokátor megevése után pár órával egy vendég szülése újra megindult, a burger híressé vált a környéken. Tavaly szeptember óta terhes nők sokasága jár enni a Suburbanbe, naponta 1-3 vendégük csak azért jön, hogy így hozza előbbre gyermeke születését. Jelenlegi számításaik szerint a csodaburger mostanáig legalább 23 alkalommal sikert aratott, bár azt nyilván senki sem fogja bizonyítani, hogy a hambinak valóban köze volt a szülés felgyorsulásához. Ettől persze a sztori még jópofa marad.

Nem tudjuk, hogy segítenek-e a szülés megindításában, de itt van pár jó hambi-recept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top