nlc.hu
Gasztro

A pezsgő újranyitása sosem volt még ilyen könnyű

A nagy trükk: így dugaszold vissza a pezsgőt, hogy ne legyen kínszenvedés újranyitni

Az élet olykor kínál nagy lifehackeket, melyek segítségével látszólag nehéz dolgok válnak pillanatok alatt tök egyszerűvé. Az alábbi pezsgős trükk pont ilyen, érdemes megjegyezni.

Van úgy, hogy egy hasznos infó pont haszontalan pillanatban jön, de ettől még érdemes megjegyezni, mert később még hasznunkra válhat. Ez az alábbi pezsgős trükk pont ilyen, amit az idei elmaradó karácsonyi és szilveszteri bulik miatt a közeljövőben várhatóan nem fogunk használni, de jövőre még jól jöhet. A lényege, hogy megtanít bennünket úgy visszadugaszolni a pezsgősüveget, hogy utána az újranyitásba ne pusztuljunk bele. Íme, a videó.

A gyárilag töltött palack túlnyomása miatt a pezsgődugót mindig passzentosra tervezik, ezért ha egyszer kinyitottuk és valahogy visszazártuk, másodszor már borzasztó nehézkesen tudjuk csak kihúzni. Ha azonban visszazárás előtt egy késsel levágjuk a pezsgősdugó alját, akkor a tetején lévő eltérő színű kis kupakot levéve akár a pezsgősdugón keresztül könnyedén tudunk tölteni, és nem kell a dugót újra kicibálni. A gyengébb kezűek számára ez különösen hasznos trükk, csak legyen egy kés kéznél.

Fenséges pezsgős ételek receptjei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top