Céklás-kecskesajtos
Hozzávalók:
- 30 dkg cékla
- 10 dkg sovány kecskesajt
- 3 evőkanál almaecet
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, botmixerrel leturmixoljuk. Hozzáadjuk az ecetet, majd az apróra vágott kecskesajtot. Tetszés szerint ízesítjük, a bors és a kakukkfű jól áll neki, sót a sajt miatt nemigen kíván.
Uborkás-mentás
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor menta (vagy a szárított verzióból 2 ek.)
- 6 dl joghurt
- 2 dl joghurt
- 1 teáskanál cukor
- kevés almaecet
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Vágjuk apróra az uborkát, sózzuk be, majd kis idő után nyomjuk ki a levét. Keverjük össze a joghurttal, és az apróra vágott mentával. Jöhet hozzá egy kis só, esetleg kömény, de bármilyen fűszerrel kísérletezhetünk.
Zelleres-korianderes
Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 10 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 kis fej hagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
Hámozzuk meg a zellert és vágjuk apróra. Pirítsuk meg olívaolajon, majd vizet öntve hozzá pároljuk tovább. Turmixoljuk le, és keverjük hozzá az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, majd a krémsajtot és a tejfölt. Jöhetnek a fűszerek – tetszés szerint, sót mindenképp kíván. Jó étvágyat hozzá!