A hírt megerősítette a családja, a halál okáról részleteket nem árultak el azon túl, hogy az idős séf az utóbbi időben gyengélkedett.
Neki és fivérének köszönhetően a hatvanas években nagyot változott a londoni kulináris művészet.
A Roux fivérek, Michel és Albert 1967-ben érkeztek Párizsból Londonba, ahol megnyitották a híres Le Gavroche éttermet, amely 1974-ben Michelin-csillagos lett. 1977-ben kapták meg második Michelin-csillagjukat, 1982-ben pedig éttermük Nagy-Britannia első három Michelin-csillagos vendéglátóhelye lett.
1972-ben a testvérek megvettek egy hagyományos angol pubot is a Temze-parti Bray faluban. A Waterside Inn 1985-ben három csillagot kapott az étteremkalauztól, és konyhája azóta is minden évben kiérdemelte ezt az elismerést Michel Roux, a Roux séfdinasztia feje, aki számos rangos kitüntetést kapott munkásságáért, tavaly márciusban, 79 évesen halt meg.
(MTI)
Kiemelt kép: Getty Images