Ha szereted a szaftos csirkemellet, akkor ezt a 3 receptet ki kell próbálnod

Olga | 2021. Január 07.
A csirkemell akkor a legjobb, ha valamilyen szaftja is van, most három olyan receptet hoztunk, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat.

Rajongunk a szaftos, szószos húsokért, főleg a csirkemellért, mert ez az a hús, ami belefér a diétánkba, de közben elég hamar unalmassá válhat, ha csupán szárazon sütve esszük. A szószok megmentik a csirkemellet az unalomtól, változatossá teszik, így akár mindennap megújulva kerülhet a tányérunkra.

Tejszínes, gombás csirke

Tálalhatod összekeverve a tésztával (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A csirkét és a gombát egyforma kockákra vágjuk, majd a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Sót, borsot, fokhagymát adunk hozzá, és beleöntjük a tejszínt is. Beletesszük a kapribogyót és szerecsendiót, összerottyantjuk, majd a legvégén, tálalás előtt keverjük hozzá a kifőzött tésztát és bőven megszórjuk parmezánnal.

Citromos csirke

A citromos csirkemell sosem lesz száraz (Kép: Youtube/Tasty)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, és vajjal elkevert olívaolajon kisütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékot felöntjük a csirkehús alaplével, mehet bele a tejszín, só, bors, és az egészre ráfacsarjuk a citrom levét. Rottyantunk egyet a szószon, majd visszatesszük bele a sült csirkéket, mindegyikre helyezünk egy citromkarikát, és így tálaljuk meglocsolva bőven a citromos szósszal, megszórva friss petrezselyemmel.

Teriyaki csirke

Ne sajnáld a szójaszószt a csirkétől (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Felkockázzuk a csirkét és egy serpenyőben olívaolajon átsütjük. Hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, cukrot és a keményítőt, majd kis lángon kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a szósz. A végén adjuk csak hozzá a szezámmagot, főtt rizzsel tálaljuk.

Egytálételre is van ötletünk:

Exit mobile version