nlc.hu
Gasztro
Szaftos csirkemell receptek

Ha szereted a szaftos csirkemellet, akkor ezt a 3 receptet ki kell próbálnod

A csirkemell akkor a legjobb, ha valamilyen szaftja is van, most három olyan receptet hoztunk, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat.

Rajongunk a szaftos, szószos húsokért, főleg a csirkemellért, mert ez az a hús, ami belefér a diétánkba, de közben elég hamar unalmassá válhat, ha csupán szárazon sütve esszük. A szószok megmentik a csirkemellet az unalomtól, változatossá teszik, így akár mindennap megújulva kerülhet a tányérunkra.

Tejszínes, gombás csirke

Így lesz szaftos a csirke

Tálalhatod összekeverve a tésztával (Kép: Unsplash)

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • só, bors
  • szerecsendió
  • reszelt parmezán

Elkészítése:

A csirkét és a gombát egyforma kockákra vágjuk, majd a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Sót, borsot, fokhagymát adunk hozzá, és beleöntjük a tejszínt is. Beletesszük a kapribogyót és szerecsendiót, összerottyantjuk, majd a legvégén, tálalás előtt keverjük hozzá a kifőzött tésztát és bőven megszórjuk parmezánnal.

Citromos csirke

Így készíts szaftos csirkemellet

A citromos csirkemell sosem lesz száraz (Kép: Youtube/Tasty)

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 bögre liszt
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 bögre csirkehús alaplé
  • 1 bögre tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom felkarikázva
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, és vajjal elkevert olívaolajon kisütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékot felöntjük a csirkehús alaplével, mehet bele a tejszín, só, bors, és az egészre ráfacsarjuk a citrom levét. Rottyantunk egyet a szószon, majd visszatesszük bele a sült csirkéket, mindegyikre helyezünk egy citromkarikát, és így tálaljuk meglocsolva bőven a citromos szósszal, megszórva friss petrezselyemmel.

Teriyaki csirke

A csirke szaftosan finom

Ne sajnáld a szójaszószt a csirkétől (Kép: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1/4 bögre méz
  • 3/4 bögre szójaszósz
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítése:

Felkockázzuk a csirkét és egy serpenyőben olívaolajon átsütjük. Hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, cukrot és a keményítőt, majd kis lángon kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a szósz. A végén adjuk csak hozzá a szezámmagot, főtt rizzsel tálaljuk.

Egytálételre is van ötletünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top