nlc.hu
Gasztro

Megjelent a legújabb francia Michelin-kalauz

Michelin-csillaggal jutalmaztak egy vegán éttermet Franciaországban

Az ONA alapítója megdöbbent, amikor kiderült, milyen elismerésben részesültek.

Ugyan a 2020-as év világszerte nagyon nehéz év volt a vendéglátók számára, azért az egyik legismertebb nemzetközi gasztrobibliájánál nem állt meg a munka, a napokban jelent meg a legújabb, francia Michelin-kalauz. A kiadványban pedig szerepel egy vegán étterem is, a dél-nyugat franciaországi Ares városában működő ONA étterem ugyanis kapott egy csillagot.

Az ONA 2016-ban nyílt meg, és neve az Origine Non Animale, azaz a Nem Állati Eredetű szavak kezdőbetűiből áll össze. Az étterem egy közösségi finanszírozási kampánynak, illetve egy zöld bank által nyújtott hitelnek köszönhetően nyílt meg, írja a 444.

Az ONA alapítója, Claire Vallee a hétfői bejelentés után arról beszélt, hogy mennyire megdöbbent, amikor a tudomására jutott, hogy bekerültek a kalauzba. A fiatal séf elmondása szerint az étterem megnyitása óta sokszor kérdezte magától, hogy vajon elég jó-e, amit csinálnak, hiszen a növényi alapú főzés kihívás tud lenni, de szerinte a legfontosabb, hogy élvezze, amit csinál, és ezt most élvezi.

A hagyományos Michelin-csillag mellett az ONA egy másik elismerést is bezsebelt, a Michelin-kalauznál 2020 óta külön díjazzák azokat az éttermeket, amelyeknél hangsúlyos szerepet kap a fenntarthatóság, és idén ők is kaptak egy zöld csillagot.

Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója a legújabb, franciaországi kiadvánnyal.

Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója a legújabb, franciaországi kiadvánnyal (Fotó: Profimedia)

Michelin-csillagos hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top