Sütőtökkrémleves lusta módra

nlc | 2021. Február 03.
Egyszerű, gyors és azok is könnyedén elkészíthetik ezt a sütőtökkrémlevest, akik nem nagy virtuózok a konyhában. Nem hangzik rosszul, igaz?

A sütőtök a hagyományos sült tök mellett kiváló krémleves-alapanyag, de remekül harmonizál céklával, édesburgonyával együtt sütve. A hideg időben egy csésze krémleves igazi lélekmelegítő, nagyon kellemes a gyomornak, és szinte percek alatt össze lehet dobni, még a leglustábbaknak is.

Egészséges, tápláló, itt az ideje kipróbálni egy klassz sütőtökkrémleves receptet! (Fotó: Getty Images/yulkapopkova)

Hoztunk egy gyors, egyszerű, kevés hozzávalós receptet kifejezetten azoknak, akik nem szeretnek sok időt a konyhában tölteni.

Mielőtt azonban nekiesnél a receptnek fogadd meg: kétfajta sütőtök alkalmas arra, hogy sütőben sütve élvezzük az ízeit: a sonkatök (más néven: pézsmatök) és a nagydobosi tök. A sonkatök az ismertebb fajta, az a tipikus sárga, hosszúkás tök, a nagydobosi pedig a nagyobb, kerek, szürke héjú sütőtök, aminek rettentő mézédes a húsa.

Sütőtökkrémleves lustáknak

Fotó: Getty Images/Tamari Dundua / EyeEm

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készen is vagyunk!

Tipp

Turbózd fel friss reszelt gyömbérrel vagy hagyd ki a kókusztejet az alapanyagokból, helyettesítsd tejföllel és metélőhagymával.

Miért egyél sok sütőtököt?

A sütőtök sokféle problémára nyújthat megoldást:

A magot is süsd meg!

A sütőtökből megmaradt magokról mosd le a tök szálait, szárítsd meg szétterítve a magokat, majd 150 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron süsd meg mindet. Sütés előtt fűszerezd ízlés szerint.

Szuper egytálételes recepteket ajánlunk:

via

(Nyitókép: Getty Images/Tamari Dundua / EyeEm)

Exit mobile version