nlc.hu
Gasztro

A belvíz miatt drágulhat a kenyér

Rengeteg a belvíz, drágulhat a kenyér

A kenyér árára már most is sokan panaszkodnak, de az egyre több esőzés következtében kialakuló sok belvíz további drágulást hozhat.

Szabolcsban a gazdák nem tudnak dolgozni a földeken a kiterjedt belvíz miatt, ez pedig kevesebb terméshez és dráguló kenyérhez vezethet. Mivel a következő hetekben újabb esőzésekre számíthatunk, nem várják a probléma gyors javulását – derül ki a TV2 Tények riportjából.

Belvíz Szabolcsban (részlet a Tények riportjából)

Belvíz Szabolcsban (részlet a Tények riportjából)

A havazás és az esőzések miatt kisebb tavak alakultak ki a termőföldeken, ezért munkagépekkel sem lehet a földekre menni. A gazdák bosszankodnak, mert a nappali melegebb hőmérséklet miatt már itt lenne a műtrágyázás ideje, mégsem tudnak belekezdeni. A szakemberek a búzatermés 10-20 százalékának kiesésére számítanak, ami országosan akár a kenyér árának emelését is magával hozhatja. A helyi vízügyi hatóságok az elmúlt hetekben hatmillió köbméternyi vizet szivattyúztak ki a földekről, de folyton jön az utánpótlás, mert sok esőre számítanak.

Híreink a várható időjárásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top