Gyorsan fogy, cserébe viszont könnyen lehet újra meg újra megsütni a kevert süteményeket, hiszen annyira egyszerű az elkészítésük. Ahogy a neve is üzeni: minden hozzávalót összedobálunk, elkeverjük, bezúdítjuk a tepsibe és már süthetjük is. Azért persze ezekbe a végtelenül egyszerű kevert sütikbe is lehet némi csavart vinni, most három olyan receptet hoztunk, aminek tuti nem tud ellenállni a család egyik tagja sem.
Áfonyás fordított süti
Hozzávalók:
- 1,5 bögre áfonya
- 1 citrom leve és héja
- 2 evőkanál kukoricaszirup
- 200 gramm lágy vaj
- 200 gramm cukor
- 3 nagy tojás
- 2,5 bögre liszt
- 30 gramm darált mandula
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az áfonyát, a fél citrom levét és reszelt héját a kukoricasziruppal együtt egy kis lábasban feltesszük a tűzhelyre közepes lángon főni, kevergetjük közben. Nagyjából 10 perc alatt megpuhul a gyümölcs, ekkor lehúzhatjuk a tűzről. A cukrot és a vajat habosra keverjük a habverővel, hozzáadjuk a tojásokat, majd mehet bele a liszt és a darált mandula. A sütőpapírral kibélelt tepsi aljára öntjük a kukoricaszirupos áfonyát, majd rákanalazzuk a sütitésztát és így toljuk be a sütőbe 50 percre. Sütés után 15 percig hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az áfonyás része legyen felül.
Tipp
Tálaláskor tehetünk rá görög joghurtot vagy tejszínhabot. Az áfonyát pedig bármilyen bogyós gyümölccsel helyettesíthetjük.
Csokis sörös süti
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál só
- ¾ bögre lágy vaj
- 2 bögre cukor
- 2 tojás
- 60 gramm csokoládé
- 1 bögre hideg sör
- ¾ bögre író
- 300 gramm cseresznyebefőtt vagy koktélcseresznye
- ¾ bögre dió
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük. Egy másik tálban a vajat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a cukrot, tojásokat és az olvasztott csokoládét. Ezek után keverjük bele a száraz hozzávalókat, és itt mehet bele a sör, az író és a cseresznyebefőtt leve. Miután alaposan simára kevertük, beledobjuk a cseresznyét és a diót is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatjuk a tésztát, és 35-40 percre betoljuk a sütőbe.
Citromos álom
Hozzávalók:
- 4 nagy tojás
- 1,5 bögre cukor
- 0,5 bögre olaj
- 2 bögre liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál só
- 0,5 bögre tej
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást és a cukrot fehéredésig verjük a habverővel, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet is beleöntjük, ezek után mehet hozzá a tej. Simára keverjük, majd jöhet a citromlé, citromhéj és a vaníliaaroma is a keverékbe. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben terítjük szét a tésztát, majd 40 percig sütjük a citromos kevert süteményt.
Kiemelt kép: Getty Images
Receptek forrása: Áfonyás fordított süti; Csokis sörös süti; Citromos álom