Ha nem szeretsz olajban sütni, ez a recept neked való! Tepsiben sütni sokkal egyszerűbb, mint olajban, és még az olajszaggal sem kell számolnod, csakis a mennyei BBQ csirkeszárnyak illatával.
Ragacsos BBQ csirkeszárny
Pikáns csili, édes méz, intenzív fűszerek – ez a csípős csirkeszárny mindent tud, amit egy ilyen ételtől elvárunk. Eheted magában is, vagy zöldségekkel, de csipegethetsz mellé steakburgonyát is.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 20 db csirkeszárny
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt bors
- 1 csapott mokkáskanál csilipehely
- 1 teáskanál só
A BBQ szószhoz:
- 5 evőkanál Worchester szósz
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál vaj
- 5 evőkanál méz
- 5 evőkanál ketchup
- 1 fej zúzott fokhagyma
- 1,5 evőkanál csiliszósz
- só
Elkészítés:
Mosd meg a csirkeszárnyakat, itasd le róluk a vizet, majd a húshoz a fűszereket egy tálban keverd össze, és forgasd bele a szárnyakat. Bélelj ki egy tepsit alufóliával, locsolj rá egy kevés olajat, és fektesd bele a csirkeszárnyakat, majd süsd őket körülbelül 30 percig 180 fokon.
Amíg sülnek, keverd ki a BBQ szószt, ami egyébként a sertéshúshoz is passzol! Izzítsd be a tűzhelyet, és alacsony hőmérsékleten az összes hozzávalót kezdd el melegíteni egy serpenyőben, folyamatos kevergetés közben. Forralástól számítva főzd még 2-3 percig, majd a sütési idő előtt 10 perccel vedd ki a csirkeszárnyakat, alaposan mártogasd bele őket a szószba, és tedd vissza sülni őket. Innentől számítva már a célegyenesben vagy: néhány perc, és már eheted is a ragacsos, illatos csirkeszárnyakat!