Három éve foglalkozik különleges, színes belsejű, festett kenyércipók készítésével Palotás Ágnes – írja a Ripost7. A marcali születésű operett-musical színésznő annak idején autodidakta módon sajátította el a kovászolást, a kenyérsütést és a kenyerek díszítését, mostanra művészire fejlesztette a kenyérsütést.
Elmondása szerint kívül-belül természetes színezőanyagokkal festi meg a kenyereit, kalácsait, melyekhez kizárólag kiváló minőségű, adalékanyagoktól mentes lisztet használ, amit kézműves malmokból szerez be.
A kenyérművész primadonna – akinek a kenyérfestési eljárása egyedülálló az országban – nagy örömmel adja át tudását és osztja meg saját receptjeit a blogján és a workshopjain, Facebook-oldalát hétezernél is többen követik.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock
Olvass még a kenyérsütésről az nlc-n!
- Új gasztrotrend hódít a közösségi médiában, elképesztő ételalkotások születnek kenyérből
- Pofonegyszerű házi tönkölykenyér lelkiismeret-furdalás nélkül
- Szintet lépett a házi kenyérsütés: itt az unikorniscipó!