Imádja a net az operettprimadonna Palotás Ágnes kenyérkreációit

Mona | 2021. Május 01.
A művésznő számára hobbinak indult, ma már azonban workshopokon oktatja a művészire fejlesztett kenyérsütést.

Három éve foglalkozik különleges, színes belsejű, festett kenyércipók készítésével Palotás Ágnesírja a Ripost7. A marcali születésű operett-musical színésznő annak idején autodidakta módon sajátította el a kovászolást, a kenyérsütést és a kenyerek díszítését, mostanra művészire fejlesztette a kenyérsütést.

Elmondása szerint kívül-belül természetes színezőanyagokkal festi meg a kenyereit, kalácsait, melyekhez kizárólag kiváló minőségű, adalékanyagoktól mentes lisztet használ, amit kézműves malmokból szerez be.

A kenyérművész primadonna – akinek a kenyérfestési eljárása egyedülálló az országban – nagy örömmel adja át tudását és osztja meg saját receptjeit a blogján és a workshopjain, Facebook-oldalát hétezernél is többen követik.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még a kenyérsütésről az nlc-n!

Exit mobile version