nlc.hu
Gasztro

Elfogynak a szószok a Chick-fil-A éttermekből

Fokozódik a nemzetközi helyzet: lassan elfogynak a gyorséttermi szószok!

Bajban van Amerika egyik legnépszerűbb gyorskajáldája.
Chick-fil-A

Úgy tűnik, lassan elfogy a gyorséttermi szósz Amerika egyik kedvenc csirkés kajáldájában, a Chick-fil-A (kiolvasva: csirkefilé) étteremláncban – írja a Delish. Weboldalukon újabban egy figyelmeztetés fogadja a látogatót: iparági szintű hiány miatt több termék nem elérhető, mondja, különösen a szószok. Mindez egy hónappal a kecsaphiány után – a paradicsomos szósz azóta is csak szórványosan elérhető az éttermekben. Ezt részben a kereslet okozza: a pandémia miatt nagyon sokan rendelnek a drive-thru ablakon át (már csak azért is, mert máshogy nem lehet), és ott valahogy sokkal több szószt kérnek az ételek mellé, mintha simán beülnének. Ezért aztán most, a koronavírus lecsengésével megnyitó éttermekben is hiány van a szószokból.

Az étteremlánc átmeneti megoldásként bevezette a szigorú korlátozást: fogásonként egy, rendelésenként kettő és 30 csirkefalatonként három adag szószt szolgál fel maximum. Ez azért is tragédia, mert a Chick-fil-A a szószairól híres, például azért, mert egészen kacifántos neveket adnak neki: Polynesian, Garden Herb Ranch, Zesty Buffalo és így tovább. Meg azért is, mert addiktívak.

Nem tudni, eléri-e a végzete a többi étteremláncot, és hogy átgyűrűzik-e mindez Magyarországra, de ha te is mindig eltetted az ételek mellé kapott szószokat, egy darabig még tartogasd őket, hamarosan aranyat érnek.

Kiemelt kép: Justin Sullivan/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top