nlc.hu
Gasztro

A rossz idő is sújtja a vendéglátósokat

Van baj: a vírus után a pocsék idő sújtja a vendéglátóhelyeket

Hiába nyitottak ki a teraszok és a fürdők, a várt vendégáradat elmaradt, ugyanis a szeszélyes, vagy inkább rossz időjárás távol tartotta őket.

A vendéglátós szakma joggal reménykedett abban, hogy a hosszú zárva tartás utáni nyitás azonnal tömegesen a teraszokra hívogatja az embereket. Ez kezdetben így is történt, csakhogy a májusi rossz időjárás alaposan beleszólt a terveikbe, ugyanis sok vendéget elriasztott a teraszozástól vagy épp fürdőbe menéstől. Mivel pünkösdkor sem lesz jó idő, sokan a hétvégi foglalásukat is lemondták – írja az ATV.

A VakVarjú Beach Bisztro terasza április 30-án (fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

A VakVarjú Beach Bisztro terasza április 30-án (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

A Badacsonyban már most érezhető a rossz idő hatása: pünkösdre elmaradt az ilyenkor szokásos tömeges asztalfoglalás az éttermekben. A Kisfaludy Ház üzletvezetője is elmondta, hogy a foglalási kedv elmaradt az ebben az időszakban megszokottól. Egyedül a melegvizes szállodák üzemeltetői örülhetnek, mert ha ilyen az időjárás, náluk biztosan sokan lesznek, bár ők sem pörögnek a maximumon: az ő foglalásaikat a vendégeik védettségi igazolványának megléte befolyásolhatja. A Magyarhertelendi termálfürdő tulajdonosa, Wenhardt Béla az ATV-nek elmondta, hogy a szaunájuk kihasználtsága nyolcvan, míg a fürdőjük kihasználtsága csak ötven-hatvan százalékos. Pünkösdkor sem lesz jó idő, de azért némi melegedés várható.

Amit a pünkösdi hétvégéről tudni szeretnél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top