nlc.hu
Gasztro

124 pint sör az angol pubok megmentéséért

Kiszámolták, mennyi sört kell idén meginni, hogy megmeneküljenek a kocsmák

Rengeteg sört kellene minden angol felnőttnek meginnia idén, hogy talpra álljon a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátós szektor.
Csapolt sör

A koronavírus-járvány nagyon súlyosan érintette a vendéglátósokat, számos helynek be kellett zárnia, mert nem bírta tovább finanszírozni a korlátozások miatti bevételkiesést. Ahogy enyhül a járvány, egyre több országban enyhítettek az intézkedéseken, amit alig vártak már a vendéglátósok.

Angliában hétfőtől a belső helyiségeiket is kinyithatták az éttermek, pubok és bárok, amelyek eddig csak a teraszokon vagy a kerthelyiségekben fogadhatták a vendégeket. Így a vendéglátósok is talpra állhatnak, bár ez minden bizonnyal hosszú folyamat lesz.

Egy pénzügyi vállalat, a Company Debt kiszámolta, mennyi sört kellene fogyasztania minden egyes angolnak, hogy a pubok visszanyerjék a járvány előtti anyagi helyzetüket. Becslésük szerint az iparág 25,66 milliárd fontot veszített a járvány miatt, ezt kellene bepótolni.

Ehhez fejenként 124 pint sört kellene pluszban meginnia mind az 52 millió angol felnőttnek ebben az évben.

Persze nem csak sörrel lehet támogatni a vendéglátós szektort. Ha minden egyes angol felnőtt megeszik 976 zacskó csipszet vagy megiszik 122 pohár port, esetleg elfogyaszt 40 éttermi vacsorát idén, akkor a vendéglátósok helyzete rendeződne.

Persze a fentiek kombinációja is ugyanolyan jó, a lényeg, hogy fejenként 493 fontot (200 ezer forint) kellene ebben az évben pluszban költeni a vendéglátóhelyeken.

(The Takeout)

(Kiemelt kép: Pexels/Daniel Reche)

Nehéz helyzetben a vendéglátósok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top