nlc.hu
Gasztro

Gyertafújás fertőzésmentesen

Így lehet fertőzésmentesen elfújni a gyertyákat a szülinapi tortán

A gyertyák elfújásakor rengeteg kórokozó kerül a tortára, de van egy találmány, amivel elkerülhető a fertőzés.
Születésnapi torta gyertyákkal

A koronavírus-járvány idején valószínűleg sokan elgondolkoztak azon, hogy a születésnapi tortán elfújni a gyertyákat nem éppen Covid-konform: a kifújt levegővel rengeteg vírus kerül a tortára, amit aztán mások megesznek.

A virginiai Mark Apelt nemcsak felismerte a problémát, hanem kitalált egy megoldást is: megalkotta a születésnapi gyertyaelfújó készüléket.

A Blowzee nevű elemes kütyübe bele kell fújni, majd egy érzékelő működésbe hozza a szerkezet végén lévő ventilátort, ami elfújja a gyertyát. A befújt levegő pedig visszaáramlik a használója felé.

A 44 éves férfi egyébként még a pandémia előtt kezdett el dolgozni az ötletén, de a karantén idején lett rá annyi ideje, hogy meg is tudja valósítani. Azt mondja, a gyerekek imádják, nekik inkább egy játék, mint egy fertőzés elleni eszköz. A szerkezet 10 dollárba kerül, és a Blowzee honlapján lehet megrendelni.

(UPI)

(Kiemelt kép: Pexels/fotografierende)

A koronavírus terjedése:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top