nlc.hu
Gasztro

Pénzbüntetésre ítélték a homofób cukrászt

A homofób cukrász nem sütött szülinapi tortát egy nemet váltó nőnek, 500 dollárra büntették

500 dollárjába (mintegy 150 ezer forintjába) került a Colorado állambeli cukrásznak, hogy nem volt hajlandó tortát sütni egy nemet váltott nőnek.

Ötszáz dolláros büntetésre ítélte egy denveri bíróság azt a cukrászt, aki megtagadta a születésnapi torta sütését egy nemváltó műtéten átesett nőtől – írja az MTI az AP amerikai hírügynökségre hivatkozva. A bíró szerint a cukrász megsértette Colorado állam diszkriminációellenes törvényét.

Pedig csak egy tortát kellett volna sütnie (fotó: Pixabay)

Pedig csak egy tortát kellett volna sütnie (fotó: Pixabay)

A korábban férfiként élő nő azt kérte, hogy tortája kívül legyen kék, belül pedig rózsaszín, így jelképezve nemi átalakulását, a cukrász azonban megtagadta a kérést, mondván, hogy nem ért egyet a torta üzenetével. A cukrászt védő csoport, a Szabadságot Védő Szövetség közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen. A cukrász, Jack Phillips nem először kerül bíróság elé szexuális meggyőződésből fakadó ítélkezése miatt: 2018-ban megtagadta egy meleg pártól, hogy esküvői tortát készítsen neki. Az ügy egészen a legfelsőbb bíróságig jutott, amely végül nem találta őt bűnösnek.

A homofóbia Magyarországon is egyre égetőbb probléma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top