Gyökeres életmódváltásba kezdett Szabó Győző. A színész az alkata miatt állandó harcot folytat a versenysúlya megtartásával, ám igazán csak most vette a kezébe az irányítást a teste fölött. Egyrészt húsmentessé formálta az étrendjét, másrészt pedig az indiai gasztronómia és kultúra felé fordulva egyre inkább elmélyül az ájurvédikus filozófiában.
“Régóta szimpi a vega étrend, néha bizony kellenek olyan hosszabb időszakok, amikor nem fogyasztunk húst” – vallotta be A mi kis falunk sztárja, aki nem jelenti ki, hogy soha többé nem emel majd a szájához egy jó szaftos steakből ízlésesen kikanyarított szeletet, de az biztos, hogy most jó időre száműzte a húst a mindennapjaiból.
“Évek óta barátkozom az indiai gasztronómiával, sok-sok receptet ki is próbáltam. Rengeteg hüvelyest fogyasztok, és kísérletezem csicseriborsó változatos felhasználási formáival, valamint a különböző fűszerekkel, például a mentával. Az új étkezési szokásaimmal párhuzamosan egyre jobban elmélyülök az ájurvédikus életmódban is, amely nemcsak a testre, hanem a lélekre is óriási hatással van. Ez az irány most nagyon érdekel” – mesélte Szabó Győző, aki 17 év után összeházasodik a párjával, Rezes Judittal.