Akár vérbeli szurkoló vagy, akár az EB idejére válsz instant rajongóvá, ezekkel a sós snackekkel minden meccs élvezetesebb lesz!
Fokhagymás-sajtos snack
A sajtos snackekből sosem elég, igazi jolly jokerek, az egyetlen hibájuk, hogy sosem lehet belőlük eleget készíteni. Ha épp csak hazaértél a meccsre, és nem akarsz órákat a konyhában tölteni, ezt a sajtos snacket készítsd el!
Hozzávalók:
- 1 csomag bolti leveles tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 dkg reszelt eidami sajt
- medvehagyma
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként zúzd össze a fokhagymát, keverd el az olívaolajjal, a sóval, az őrölt borssal és a medvehagymával, majd ezzel a fűszeres olajjal kend meg a kitekert tésztát. Reszeld le a sajtokat, keverd össze őket, szórd a tészta tetejére, majd óvatosan csavard fel. A tetejét még kend meg fűszeres olajjal, vágd fel kis kockákra, és tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe a falatkákat. 180 fokon körülbelül 10-15 perc alatt készre sülnek. Ha hedonista vagy, fogyaszthatod medvehagymás tejföllel is!
Csicseriborsóchips
Ha az EB alatt nassolnál, de a hagyományos helyett inkább egészséges rágcsát ropogtatnál, készítsd el ezt a csicseriborsóchipset!
Hozzávalók:
- 300 g csicseriborsóliszt
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- ½ mokkáskanál fekete bors
- ½ mokkáskanál Cayenne bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál Himalája só
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Fogj egy tálat, keverd el a lisztet, a fűszereket és a sót, majd öntsd bele az olívaolajat, a vizet, és gyúrd addig, amíg a tészta össze nem áll. Arra ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a lisztezést, a tészta akkor jó, ha enyhén ragacsos. Hagyd állni fél órát, majd tedd két sütőpapír közé, nyújtsd ki, és vágd fel négyzet vagy háromszög alakúra attól függően, hogy milyen formájú chipset szeretnél.
Most már csak a sütés van hátra: meleg, de nem forró, bő olajban süsd ki, várd meg, amíg kihűl, és salsával, fűszeres tejföllel fogyaszd!
Chilis-babos mártogatós zöldségekkel
Ha te sem tudod elképzelni a meccsnézést krémes mártogatós nélkül, akkor ezt a szószt készítsd el! Kellemesen csípős, és pont tökéletesen fűszeres, ami répával és uborkával pont olyan jól működik, mint tortilla chipsszel.
Hozzávalók:
- 1 konzerv vörösbab
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 citrom citrom leve
- 3 csipet őrölt kömény
- 3 csipet chili
- 2 csipet kurkuma
- só, bors
Elkészítés:
A vörösbabról csepegtesd le a levét, öntsd egy tálba, és törd össze villával. Add hozzá az olívaolajat, a paradicsompürét, majd keverd el. Most jöhetnek a fűszerek, majd végül az egészet pürésítsd robotgéppel. Mellé vágj fel uborkát, répát, karalábét, de csicseriborsó chipsszel is nagyon finom!