nlc.hu
Gasztro

Budapest desszertje 2021

Ez a finomság lett idén Budapest desszertje

Egy túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott sütemény lett 2021-ben Budapest desszertje.
Budapest Desszertje 2021

A Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el idén a Budapest desszertje díjat. 

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt. Fontos szempont volt, hogy az édesség olyan, bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetőek. Idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet – mondta Rebrus Csaba, a szövetség elnöke az Édes Napok keddi sajtótájékoztatóján.

A versenyen a jelöltek anonim módon indulnak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg. A verseny győztese idén szoros eredménnyel lett a budapesti Cocó7 Cukrászda.

Bretz Bernadett, a budapesti Cocó 7 Cukrászda tulajdonosa és cukrásza elmondta: a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túró mousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.

A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a nagyközönség péntektől a Szent István-bazilika előtt.

(MTI)

(Kiemelt kép: Facebook/Cocó7)

Még több 2021-es díjnyertes édesség:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top