nlc.hu
Gasztro

Éttermi videó világít rá, milyen alapvető különbségek vannak a fiatalok és az idősebbek között

Ez a videó mutatja az egyik fontos különbséget a „mai fiatalok” és a „boomerek” között

A felvételből akár messzemenő következtetéseket is levonhatunk.

Komoly vitát váltott ki az alábbi videó, amit egy Sally Loeza nevű TikTok-felhasználó rögzített egy étteremben – írja a LadBible. 

A felvételen két éttermi asztal látható, az elsőnél egy fiatalabb társaság ült, míg a másodiknál idősebb vendégek foglaltak helyet.

A különbség szembeötlő: a fiatalok figyelmesek voltak a pincérrel szemben és szépen egy toronyba halmozták a tányérokat, hogy a felszolgáló könnyedén felkaphassa és gyorsan végezhessen a munkával. Míg a másik asztalon mindent úgy hagytak, ahogy épp az étkezés végén volt, láthatóak az ételmaradékok, a félig elfogyasztott italok, összegyűrt szalvéták és a többi. 

A témával kapcsolatos érzékenységet jól mutatja, hogy a videót rövid idő alatt több mint 660 ezren nézték meg, a kommentekben pedig élénk vita bontakozott ki a generációs különbségekről, illetve arról, hogyan bánnak az emberek az őket kiszolgáló dolgozókkal.

„Nem a mi feladatunk, de 5 másodpercről van szó, nem kell hozzá megfeszülni” – írta Loeza, aki saját bevallása szerint az első asztalnál ülő társaság tagja volt.

„Távozás előtt mindig összerakom így a tányérokat, csak az udvariasság kedvéért” – írta egy hozzászóló. 

„Minden X-generációs ismerősöm úgy hagyja az asztalát, mint a második társaság tette, az első gyakorlatot viszont csak a 30 évnél fiatalabbaktól láttam eddig” – írta valaki más. 

Ilyennek látja a különbséget fiatalabb és idősebb generációk között egy tiktoker

Te összegyűjtöd az edényeket egy éttermi vacsora után? (Fotó: Getty Images)

Egy további kommentelő azzal söpörte le a nagy vitát, hogy szerinte ennek nincs köze az életkorhoz, neveltetés és udvariasság kérdése, hogy ki bánik emberként a pincérekkel, felszolgáló személyzettel.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top