nlc.hu
Gasztro
30 kilónyi apróban kapta meg az utolsó fizetését

30 kilónyi aprópénzben fizette ki a főnöke az utolsó fizetését – fotók

Egy jókora műanyag vödörbe öntött ötcentesekkel fizette ki alkalmazottja utolsó fizetését a főnöke, miután a férfi hosszú heteken át követelte, hogy fizesse ki őt végre.

Rian Keogh egy dublini étteremben dolgozott, de a nyár végén eljött onnan, viszont a kezdődő sulihoz szüksége volt az utolsó fizetésére. A volt főnöke az első ígéretét nem tartotta be, és nem küldte a pénzt, legközelebb pedig megkérdezte Riant, hogy rendben van-e, ha utalás helyett készpénzben fizeti ki a fiút. Keogh belement a dologba, mert számára az volt a fontos, hogy gyorsan pénzhez jusson, de abba nem gondolt bele, milyen formában kapja meg a fizetését – írja a LadBible.

„Keddre minden cent készen áll majd számodra” – írta az exfőnöke hétfőn, aznap pedig egy „A pénz az elülső ajtónál vár rád” üzenetet is kapott. Ez aztán így is történt: a fiút az ajtóban egy ipari méretű majonézes vödör várta, benne annyi ötcentessel, hogy Rian alig bírta hazacipelni. A vödröt nemcsak lefotózta, hanem mérlegre is állította, hogy kiderüljön: 29,8 kilót nyomott. A fotókat kirakta Twitterre, ahol sokan megjegyezték, hogy ilyen hozzáállású főnökökkel nem csoda, hogy hiány van munkaerőből a vendéglátóiparban, valaki pedig azt az ötletet adta Riannek, hogy álnéven foglaljanak asztalt, egyenek sokat, majd az ötcentesekkel rendezzék a számlát.

Aprópénzről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top