nlc.hu
Gasztro

Dél-Korea betilthatja a kutyahús fogyasztását

Dél-Koreában is betilthatják a kutyahús fogyasztását

Egyre többen vannak, akik házi kedvencként tartanak kutyát, ezért léphetnek végre a döntéshozók.

Mun Dzse-in dél-koreai elnök azt mondta, hogy betilthatják az országban a kutyahús emberi fogyasztását. Ugyan már nem annyira elterjedt ez a szokás, mint korábban, de vannak még éttermek, ahol felszolgálnak kutyahúst, illetve piacokon is lehet találkozni vele, és főként az idősebb generáció az, aki nem szívesen mond le róla.  Dél-Koreában az állatvédelmi törvény jelenleg csak a kutyák és macskák könyörtelen mészárlását tiltja, a fogyasztásukat egyáltalán nem, de a népszerűségük növelése érdekében több politikus ígéretet tett ennek betiltására, különösen mivel a kutyák kedvelt háziállatokká váltak, írja a Reuters.

Az Aware állatvédő csoport megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezettek 78%-a szerint be kellene tiltani a kutya- és macskahús értékesítését, 49% pedig támogatta a fogyasztási tilalmat is. A Realmeter közvélemény-kutató cég másik felmérése szerint azonban az emberek megosztottak abban a kérdésben, hogy a kormánynak be kellene-e tiltania a kutyahús fogyasztását, bár 59% támogatott bizonyos jogi korlátozásokat.

kutya

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top