
A gofri népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy már a középkori vallási ünnepekkor is kínálták az utcai mozgó árusok. Vajon mi a titka az első „street food” elsöprő sikerének? Imádjuk édesen, de sós változatban is ellenállhatatlan. Íme egy kifejezetten egészséges, sós-sajtos gofri, amely napszaktól függetlenül okos választás, ha kedved szottyan egy kis nassoláshoz:
(Ha nincs gofrisütőd, az sem baj. Szendvicssütőben is működik a dolog.)

Ime a batátás gofri! (Fotó: Nosalty)
Hozzávalók:
· 2 db nagyobb édesburgonya
· 0.5 bögre liszt
· 0.5 bögre tej
· 0.5 bögre zabpehely
· 2 db tojás
· 1 kávéskanál só
· 10 dkg sajt
· 1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
Az édesburgonyát hámozd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a két darab tojást, egy kávéskanál sót, egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, a lisztet, az aprított zabpelyhet, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel!
A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 5-6 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Szuperül illenek hozzá a különféle mártogatósok. A kész édesburgonyás gofrit felturbózhatod grillzöldségekkel, de tejföllel is kínálhatod!