nlc.hu
Gasztro

Batátás gofri recept

Sós nasi édesburgonyából? Itt a batátás gofri!

Tedd félre a chipset és dobd össze ezt az abbahagyhatatlanul finom, kívül roppanós, belül puha gofrit! Izgalmas, egészséges és nagyon egyszerű elkészíteni

A gofri népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy már a középkori vallási ünnepekkor is kínálták az utcai mozgó árusok. Vajon mi a titka az első „street food” elsöprő sikerének? Imádjuk édesen, de sós változatban is ellenállhatatlan. Íme egy kifejezetten egészséges, sós-sajtos gofri, amely napszaktól függetlenül okos választás, ha kedved szottyan egy kis nassoláshoz:

(Ha nincs gofrisütőd, az sem baj. Szendvicssütőben is működik a dolog.)

Batátás gofri

Ime a batátás gofri! (Fotó: Nosalty)

Hozzávalók:

·       2 db nagyobb édesburgonya
·       0.5 bögre liszt
·       0.5 bögre tej
·       0.5 bögre zabpehely
·       2 db tojás
·       1 kávéskanál só
·       10 dkg sajt
·       1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítése:

Az édesburgonyát hámozd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a két darab tojást, egy kávéskanál sót, egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, a lisztet, az aprított zabpelyhet, a reszelt sajtot, a sót és a tejet, majd keverd simára. A legegyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel. Amennyiben túl lágy a massza, sűrítsd liszttel!
A gofrisütőt kend ki kevés zsiradékkal, és kanalazz bele a masszából, majd süsd 5-6 percig. Hagyd, hogy a gofri kihűljön, majd tálald ízlés szerint. Szuperül illenek hozzá a különféle mártogatósok. A kész édesburgonyás gofrit felturbózhatod grillzöldségekkel, de tejföllel is kínálhatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top