nlc.hu
Gasztro

Palacsintasütési Guinness-rekord

Megdöntötte a palacsintasütési Guinness-rekordot az iowai városka

Odatették magukat a helyiek az idei Palacsinta napon az iowai Centerville-ben, annyi palacsintát sütöttek, hogy övék az új világcsúcs.
Palacsinta

Egy Iowa állambeli város minden évben össznépi mulatsággal ünnepli a helyi Palacsinta napot, az idei buli pedig a szokásosnál is emlékezetesebbre sikerült: összesen 14 820 palacsintát szolgáltak fel a fesztiválon, ami új Guinness-rekord.

A Centerville-i rendezvény szervezői adományként kaptak több mint ezer kilogramm palacsintatésztát a Hy-Vee élelmiszerlánctól, amely júniusban Missouri államban állított fel világrekordot 13 ezer palacsintával.

A helyi vállalkozások képviseletében nagyjából száz önkéntes sütötte a palacsintákat reggel 9-től délután 1 óráig Centerville-ben, hogy túlszárnyalják a korábbi világcsúcsot.

A szervezők szerint egyébként egy szokásos Palacsinta napon jóval több, nagyjából 17 ezer palacsintát szolgálnak fel, de most kevesebbet készítettek, hogy megfeleljenek a Guinness szigorú szabályainak. A szervezet előírása szerint a palacsinták átmérője legalább 12,7 centiméter kell hogy legyen, a vastagságuk pedig nem haladhatja meg az 1 centimétert.

(UPI)

(Kiemelt kép: Pixabay/Tabeajaichhalt)

Isteni palacsinták az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top