A mai modern margarinokkal már nem csak a szendvics csúszik jobban, felhasználásuknak legfeljebb a fantáziánk és kreativitásunk szabhat határt. Az új, 100 százalékban természetes összetevőket tartalmazó Rama margarinok a serpenyőben vagy a lábasban is kiválóan teszik a dolgukat, a benne lévő értékes növényi olajok pedig bármilyen pürét vagy krémet selymesebbé, finomabbá tesznek. Mindezt kizárólag természetes összetevőkkel, tartósítószer, térfogatnövelő, mesterséges színezék és adalék nélkül.
Négy olyan receptet hoztunk nektek, melyek elkészítése után garantáljuk, hogy egész másképp fogsz gondolni a kenőmargarinra!
Ha babának főzöl – Krumplipüré
Hozzávalók:
- 1 kiló krumpli (lehetőleg piros)
- 3 deci tej
- 40 gramm 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, majd a megtisztított burgonyát áttörjük. Van, aki kétkezes krumplinyomót használ, nálam az csak foglalja a helyet a fiókban, jobb szeretem azt a nyomót, ami egy kézzel is működtethető. Amint összetörtük a krumplit, hozzáadjuk a meglangyosított tejet és belekeverjük a tartósítószer, adalék és mesterséges színezék mentes Rama margarint. Ha igazán laza pürét akarsz, egy robotgéppel még megdolgozhatod a masszát. Kisbabának, egyéves kor felett ideális. Ha felnőtteknek adnád, akkor a só mellett a csipet szerecsendiót se felejtsd ki!
Ha délutánra vársz vendégeket – Gyors halkrém
Hozzávalók:
- 100 g olajos hal, akár konzerv is lehet, ha nem egy francia kisváros piaca mellett laksz
- 5 dkg 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin
- negyed citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- egy közepes lila hagyma fele
- só-bors ízlés szerint
Elkészítés:
Miután a halról leöntjük az olaj nagy részét, egy edényben villával alaposan összetörjük. A Rama margarint kicsit meglágyítjuk, majd hozzákeverjük a halhoz. Ezután beleöntjük a masszánkba a felkockázott hagymát és az apróra vágott petrezselymet is. Ezután érkezik a tálba a citromlé, a só és a bors. Ha mindent jól összekevertünk, akkor fedjük le fóliával és tegyük be három órára a hűtőbe. Elég csak akkor kivenni, amikor a vendégek jönnek, friss pirítóssal valami mennyei!
Ha vacsoravendégeket akarsz elkápráztatni – Citromos sült hal, dödöllével
Hozzávalók:
- 750 g tengeri halfilé
- 1,5 evőkanál liszt
- 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
- ½ kávéskanál őrölt fehér bors
- 1-1 csapott teáskanál szárított kapor és bazsalikom
- 1 csipet currypor
- só
- bors
Elkészítés:
A halat kockázd fel, esetleg csíkozd fel, nyugodtan lehetnek nagyobb darabok is. Ezután egy mélyebb tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót-borsot és a fűszereket. Ebbe forgasd bele a haldarabokat. A kedvenc serpenyődben olvassz fel margarint, majd pirítsd meg a halat. Mindjárt kész, de előbb még mehet rá a citrom reszelt héja és a kifacsart leve is, amivel két percig forraljuk. Miközben kevergeted, vigyázz, hogy a halak nehogy összetörjenek!
Dödölle
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dkg 100%-ban természetes összetevőkből készült Rama margarin
Elkészítés:
Itt is héjában főzd meg a krumplit, majd pucold meg és törd át! Amikor kellően kihűlt, keverd hozzá a lisztet, a tojást, a margarint és egy késhegynyi sót. Ha a masszánk kellően összeállt, kis gombócokot formázz belőle, amiket lobogó, sós vízben kell kifőzni. Egy mártással, a hal mellé kifogástalan.