nlc.hu
Gasztro

Ötlet élményajándékra: Világsztároktól tanulhatunk a MasterClass-nál

Ringo Starrtól dobolni, Gordon Ramsay-től főzni tanulhatunk, és nem is olyan drága

Aki élményajándékra vágyik, ennél többet nem is kívánhat.

Népszerűek az élményajándékok, egy főzőtanfolyamra szóló vouchert, vagy annak a lehetőségét kapni, hogy megtanuljunk egy rég vágyott hangszeren, nagy dolog. De az mekkora menőség, ha mindezt olyan világsztároktól tehetjük, mint Gordon Ramsay vagy Ringo Starr. Esetleg kettőjüket pakkban kapni, megtoldva a dolgot mondjuk James Cameronnal, aki a filmkészítés fortélyait árulja el nekünk.

Nem top milliárdosoknak szóló privát kurzusokról van szó, hanem egy nagyon is széles körben elérhető platformról, a Masterclassról, ahol havi párezer forintért világhírű zenészektől, íróktól, élsportolóktól vagy épp neves üzletemberektől tanulhatunk 15-20 órás online tanfolyamok során. A legjobb benne, hogy nem egy kurzust, hanem az oldal teljes kínálatát ajándékozhatjuk, a rendszer ugyanis úgy működik, hogy havidíjért fejében annyi tanfolyam anyagát tölthetjük le és nézhetjük meg videóit, amennyit csak akarunk.

Gordon Ramsay sztárszakács

Gordon Ramsay-től tanulhatunk főzni, ha kedvünk tartja. (Fotó: Getty Images)

Ringo Starrtól például megtudhatjuk, milyen alap dobfelszerelést állítsunk össze, különböző dobolási technikákat mutat be, tippeket ad arra, hogyan légy jó előadó és teremts kapcsolatot a közönségeddel, sőt, még szövegírási tanácsokkal is ellát. Kellhet egy pasinak ennél jobb karácsonyi ajándék? 

Az oldal kínálata igazán impozáns, a tanárok névsorában ott találjuk még dr. Jane Goodallt, akitől az állatok viselkedéséről és a környezetvédelemről tanulhatunk. Margaret Atwood, A szolgálólány meséje regény szerzője, a kreatív írás fortélyait oktatja, a hírességek portréfotósától, Annie Leibovitztól fotózni, a lufiszobrairól (és Cicciolinához fűződő, botrányos szerelméről is) ismert Jeff Koons szobrász pedig a kreativitásunkat kívánja fejleszteni.

Gordon Ramsay azt már korábban bemutatta, miként érdemes szétkapni egy nyulat, most pedig azt is elleshetjük tőle, hogyan készítsünk tökéletes sült kacsamellett, de szecsuáni csirkéjének receptje is a miénk lehet, valamint azt is megtudhatjuk, mi a sült bárányoldalas elkészítésének titka, ha részt veszünk online tanfolyamán.

Mást is ajándékozhatsz karácsonyra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top