nlc.hu
Gasztro
Rosszul olvasta el az étlapot, egy vagyont fizetett az étteremben

Rosszul olvasta el az étlapot, egy vagyont fizetett a steakért Gordon Ramsay éttermében

Bátran rendelt a világ egyik legdrágább steakjéből a nő Gordon Ramsay éttermében, mert rosszul nézte meg az étlapot.
Steak egy fekete tányéron

Egy vendég nem nézte meg elég alaposan Gordon Ramsay éttermében az árakat, emiatt derült égből villámcsapásként érte a számlán látható hatalmas összeg.

Jeffrey Paige a barátnőjével ült be az Atlantic Cityben található Gordon Ramsay Steak étterembe. Ki is nézett magának egy A5-ös minősítésű japán Kobe marhából készült steaket, amiről azt kell tudni, hogy ez a legjobb minőségű marhahús a világon, és ezért az egyik legdrágább is.

A nő meglepődött, hogy egy 113 grammos darabért csak 35 dollárt (11 400 forintot) kérnek. Legalábbis ezt hitte, így rendelt is egy 340 grammos steaket. Aztán amikor a pincér hozta a számlát az étkezés végén, a vendég majdnem leesett a székről: összesen 614 dollárra (200 ezer forint) rúgott a végösszeg, amiből csak a steak 420 dollárba (137 ezer forint) került.

Kiderült, hogy mit nézett be az étlapon: a méregdrága steak 1 unciája (28 gramm) került 35 dollárba, és legalább 4 unciát kell rendelni belőle.

A nő végül annyira nem bánkódott a sokkoló meglepetés miatt, azt mondta, eddig csak egyszer evett életében wagyu marhát, de a Kobe egy másik dimenzió, a steak pedig isteni volt.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pexels/Valeria Boltneva)

Égig érő éttermi árak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top